Retkun yskä kesti ke-to ja viime yönä ei yskinyt enää ollenkaan. Tänään on köhinyt aamulla kerran. Eli parempaan ollaan menossa. Ja muorit on pysyneet oireettomina.

Eilen sitten käytiin eläinlääkärillä koko joukko. Källillehän se aika vain oli alunperin varattu, mutta soittelin klinikalle aamulla ja pyysin jatkoajan meille. Paree hoitaa kaikki avoimet jutut samalla laskulla. Källille siis pisu- ja verinäyte, yleiskunnon tarkistus ja rokotus. Nasulle rokotus. Retkulle vähän laajempi voinnin tarkistus, sillä sairasta koiraa ei saa rokottaa. Kuumetta ei ole, imusolmukkeet normaalit eikä kurkun/nielun ärsytystä. Ei silmä- eikä sierainvuotoa eli terve vointi ja rokotteet myös sille. Meillä ois tullut 2v. määräaika täyteen vasta kesäkuussa 2009, mutta kun Viron näyttelysäännöt vaatii rokotuksen vuoden välein (ja Suomi vain kahden vuoden välein), niin Retku piti jokatapauksessa rokottaa. Ja samapa tuo laittaa muoritkin samalla kertaa, niin pysyvät rytmissä.

Puntarin lukemat Källi 17,0 kg, Nasta 17,6 kg ja Retku 19,2 kg eli hienossa kunnossa ovat kaikki.

Lisäksi pikku shoppailut eli Rimadyliä kotivarastoon, matokuurit (Axilur) kaikille ja Retkulle Expot Viron reissua varten valmiiksi lääkekaappiin. Ja pieni lasku..:-)

Mukava näiden kanssa on tuolla kaupungissa kulkea, kun käyttäytyvät niin hyvin. Vastaanottotilassa käyvät käskystä yksitellen puntarilla seisomassa ja makoilevat akan jaloissa muista piittaamatta. Muutama muu häirikkö siellä odotustilassa oli tällä kertaa, mutta onneksi se ei meidän hirmuliskoja haittaa. Ja eläinlääkärin toimenpiteet sujuu ilman mutinoita, mitä nyt Pumpuli räpistelee verenotossa, kun on kovin herkkätassuinen. Mutta pusun lipas nytkin Minnalle kämmenselkään kiitokseksi kiusaamisesta.

Iltasella sitten hoitaja soitti ja aattelin, että olikohan huonoja uutisia Källin tuloksista, kun näin nopeaa soittivat perään. Mutta eivät olleet saaneet näytettä tutkituksi ollenkaan, kun olivat unohtaneet mainita, että koira pitää tuoda väh. 12 h paastolla verikokeeseen. Ja meillähän oli syöty 4 h ennen eläinlääkärin keikkaa. Eli käytiin Källin kanssa sitten vielä toisen kerran vuodattamassa verta tänään aamulla yöpaaston jälkeen. Tulokset saadaan maantaina.