Neljä ja puoliviikkoiset pentuset ovat syötävän ihanassa iässä. Kerrassaan reippaita ja hurmaavia pieniä koiranalkuja! Kyllä siinä sydämessä läikähtää, kun istahtaa pentulaan ja saa syliinsä kahdeksan häntää heiluttavaa sankaria, jotka kaikki rakastavat ihmisiä juuri sellaisella lapsuuden viattomuudella ja voimalla. Hännät heiluvat ja sisarusten kanssa vallan kilvoitellaan, kuka saa silityksiä ja rapsutuksia. Kuka pääsee istumaan paraatipaikalle syliin. Kenelle tulee suukko nonokkaan ja ketä on jo pakko kieltää lujaa puremisesta.

Tämä suunnaton ihmisrakkaus vaikeuttaa toisaalta myös pentulan huoltoa. Koita siinä nyt huomaamattomasti talouspaperipalalla napata juuri pungerrettu kakka talteen, kun pennut salamana ovat hihassa kiinni ja tavottelevat naamaa pussattavaksi. Ja kun on aika vaihtaa pentulan pissapaperit, niin puolet väestä istuu juuri sen arkin päällä, jonka tahdot kääriä pois ja puolet tavoittelee käsiä ja hihoja... Ja kun uudet rapisevat puhtaat arkit saapuvat pentulaan, niin niiden päälle on kerrassaan pakko päästä heti loikkimaan ja samalla voi saada silityksen tai pari. Retkua hyödynnetään surutta huoltotauoissa, maitokaupan vetovoima on onneksi vielä akan puuhailuja suurempi. Eepu pentulaan toiseen päähän syöttämään, niin saa edes noin 2 min. työrauhaa toiseen päähän. Tai korkeintaan pennun tai pari apurikseen...

Pakkasta on pidellyt. Eilen perjantaina jätettiin ulkoilu väliin, kun oli -17 ja kylmä tuuli. Sen sijaan seikkailtiin pienemmissä porukoissa koko asunnossa. Tänään käytiin puolilta päivin ulkona ja oltiin melkein ½ h -15 asteen pakkasesta huolimatta. Kaikki tekivät kakat ulos ja seikkailut alkavat ulottua koko aidattuun pihaan. Tilaa pihassa on varmaan noin 150-200 m2, ja visusti verkkoaidalla aidattuna ihan maanmyötäisesti. Ulkoilun jälkeen pentulassa säpinä jatkuu 10-15 min lämmittelyn muodossa ja sitten otetaan unta palloon ja sulatellaan kokemuksia.

Yöt ovat nyt menneet tosi rauhallisesti. Yhden kerran Retku käy syöttämässä ainakin. Ja sen jälkeen väki rauhoittuu mukavasti uudelleen nukkumaan. Valot kun sammuu, niin pentula rauhoittuu. Päivällä leikitään jo pidempiä pätkiä ja lelut on kovassa käytössä. Saijan tuoma pieni joulupukki on jatkuvasti jonkun suussa ja toinen leluhitti on pesupallo. Se pitää yöksi ottaa pois, kun kolisevalla lelulla on paras tietty leikkiä, kun muut nukkuu.

Viikonlopun aikana laajennetaan pentulaa vielä kertaalleen. Varastossa odottaa pahviloota, josta on tarkoitus tehdä maja pentulaan. Ja pieniä mattoja tulee nukkuma- ja syöttöpaikaksi (sanomalehden päällä on huono pito imetystä varten).