Pennuilla ikää 19 vrk ja tänään oli ohjelmassa pentulaatikon purku makuuhuoneesta ja muutto olohuoneen isoon pentulaan. Oli tosi kuuma ja hiostava päivä, joten hiki hatussa saatiin tehdä hommia. Olkkarin pentulasta tehtiin suorilta "täyskokoinen" eli noin 8 m2 alue aidatiin korkealla pentuaidalla, mutta nyt alkuunsa tila on jaettu kahtia väliaidalla ja pentula on "takareunassa". Näin saadaan Retkulle vielä työrauha pentujen kanssa, kun Mahti ja Hirmu eivät aidan läpi pääse vielä suoraan kontaktiin pentujen kanssa. Toki portti on auki ja siitä vapaa kulku, mutta ei nuoriso sinne halua mennä. Pentulassa on nyt pehmeiden makuualustojen lisäksi kylppärimattoa ja sanomalehteä alustana. Pennut liikkuvat jo suht tukevasti jaloillaan, Redi tuntuu olevan kehityksessä vähän sisaruksiaan edellä. Se mennä lenkkeilee jo pitkiä matkoja ja se myös pungersi tänään aamulla pentulaatikosta ulos.

Ensimmäiset kiinteät ruuat on maisteltu eilen akan kädestä. Erinomaisen hyvin maistui turvotettu nappula kaikille. Meillä lisäruokinta on aina aloitettu 18 vrk iässä Eukanuballa ja sitten kun tähän on opittu, lisätään ruokintaan vähitelleen raaka naudan jauhelihaa, hapanmaitotuotteita ja naudan mahaa. Annokset pidetään vielä pieninä, sillä emän maito on edelleen pennuille tärkein ravinto useamman viikon ajan. Retku syö kolmesti päivässä nappulaa, nyt annos on noin 10 dl päivässä.

Varkaudesta saatiin tänään mukavia kisakuulumisia, kun Tepa (Retku x Voltti) ja Mimmu saivat agilityn 1-luokasta kolmannen nollan luokkavoitolla ja siirtyivät 2-luokkaan. Mahtavaa, upeeta! Reilut 10 starttia ja pari on kakkosissa. Nyt kaikki Retkun edellisen pentueen tytöt kisaavat 2-luokassa :)