Parin viikon treenilepo on kärsitty ja suunnattiin illalla Virpiniemen hallille treeneihin. Annika oli tehnyt radan, joka mentiin kahteen kertaan kisanomaisesti ja toiselle kerralle piti kävellä rata uudelleen ja muuttaa ohjausta.

Ekan radan vein "perinteisesti" mutta rohkeasti vedättäen. Jätin koiran lähtöön ja menin kakkosen taakse pujottelun alkuun ottamaan vastaan. Keppien alkuun valssi ja siitä koira sisälle, ite pääsin tätäen keppein vasemmalle puolelle. Eka yrityksellä Retku meni oikeaan keppiväliin, mutta jatkoi siitä keppien "läpi" hakien suoran putken päätä. Korjattiin tämä uusiksi ja toisella kerralla onnistui hienosti. Suoran putken eteen valssi ja 5-hypyn taakse kutsumaan. Pieni työntö 6-hypylle ja veto putkeen. Sitten reilu vedätys 6-hypylle + puomille. Tässä välissä Eepu kuulemma kävi nenällään, mutta oli niin nopea sukellus, että akka ei edes huomannut. Kontaktilla koiran ohi ja 10-hyppy + A vasemmalta ohjaten. 12-hypyn kiepautus vasemman kautta ja sitten taas sisäkurvia juosten 16 hypylle asti, jonka taakse valssi. Hyvin haki Retku 18 putken pään. Olin sen lopussa ottamassa vastaan, sylikäännöksellä kepeille ja vaihto vasemmalle puolelle ja sitten vedätys loppusuoralle. Alun korjauksen jälkeen ei muita virheitä, eli toisella yrittämällä nollalla maaliin.

Olin jättänyt lypsykumin maaliin viimeisen esteen taakse ja niimpä Retku teki 21 hypyn jälkeen äkkipysähdyksen :-) Se ei suinkaan syöksy lelulle palkkaamaan vaan pysähtyy tuijottamaan lelua odottaen, että akka ottaa lelun... Paimenkoira mikä paimenkoira.

Toiselle radalle kehiteltiin sitten porukalla rohkeita ratkaisuja. Ja pitihän ne kaikki kokeilla, sitä vartenhan treenit on olemassa. Jätin koiran lähtöön ja kiersin keppien sivusta niiden aloituksen vasemmalle puolelle kutsumaan. Hyvin luki Retku hypyt, vaikka olin sivussa, keppien takana ja ihana kaarre kauniisti kepeille, suoraan oikeaan väliin. Sitten persjätöllä 4-putkeen, odotin koiraa 5-hypyn vasemmalla puolella ja takaa leikaten 6-hyppy ja samalla veto putkeen. Sisäkaarretta 8-hyppy ja puomi, sitten koiran reilu ohitus kontaktilla ja valssi 10-hypyn taakse. A:lla oikealla puolella ja 12-hyppy oikean kautta kierrättäen. Vähän vekkiä ennen A:ta, ettei tullut liian vinoon ja 14-hypyllä takaaleikkaus. Sitten taas vedätys ohi puomilla ja ohjaus 16-hypylle, jonka taakse persjättö, hyvin kääntyi 17-hypylle ja haki taas putken. Sitten sylikäännöksellä kepeille, mutta jäin keppien oikealle puolelle ja keppien lopussa vastasella kädellä kääntö 180 astetta vasempaa ja loppusuoran hypyt siten, että jäin itse keppien taakse eli ohjaus kaukaa sivulta. Tehtiin ihan sikahieno nolla, tosi hyvällä rytmillä. 5-7 väli oli tällä tapaa vietynä hitaampi, mutta muuten tehtiin varmaan tosipaljon ensimmäistä rataa nopeampi suoritus.

Hyvä Retku! Vireessä on ja toimii myös vähän erikoisemmalla ohjauksella. Nuo persjätötkin tuntuu meille sopivan, jopa hypyille, kun Retku ei ota yhtään häiriötä mun liikkeestä. Nyt pyrin palkkaamaan hyvin maltillisesti, joten lypsykumi ei lennellyt palkaksi. Vain taistelua ja pientä leikkiä sen kanssa. Varvas tuntui olevan ok, koira ei ontunut treenissä eikä sen jälkeen.

Keinua käytiin vielä välissä tekemässä yksittäisenä esteenä naksulla. Kontaktit on meillä myös hyvässä jamassa. Kisatemporatoja, ei palkkausta kontakteilla.

Torstaina käyn vapaavuorolla vähän hyppimässä ja sitten vielä ensi tiistain treenit ennen kisoja.

PS. Tokoa treenattu lenkillä päivittäin... ja kisaan ilmottauduttu :-)