Perjantaina aikaisin aamupalalle ja kaikki kimpsut ja kampsut autoon. Akka pisti elämänsä ensimmäistä kertaa hameen näyttelyvaatteeksi ja se osoittautui näyttelyn kuumuudessa loistavaksi valinnaksi. Kehä alkoi klo 9 ja klo 8 me oltiin tien päällä. Reiluun 10 km matkaan meni aamuruuhkassa aikaa ja messukeskuksen kohdalla parkkiopaste näytti alueen olevan jo täynnä. Ajettiin P-opasteita seuraten hieman epätietoisina todella kauas (5 km?) etäparkkiin. Siellä olikin hyvä palvelu, auto isolle urheilukentälle aitojen sisälle valvottuun parkkiin ja linja-auto tuli noutamaan näyttelymatkalaisia heti tien reunasta. Bussi vei messarin ovelle asti ja oltiin paikalla hyvissä ajoin ennen 9. Pahimmat ruuhkat olivat koirien tarkastuksessa jo ohi, joten päästiin melko suorilta sisälle ja hyvälle paikalle suomalaisleiriin kehän reunalla. Hieman oli Jaana jo Lakun kanssa hermoillut, että tokkopa nuo ehtivät paikalle ajoissa, mutta hyvin kerkes.

Kehä oli matotettu vain sivuilta ja keskihalkaisijalta. Pyörittävä kehätoimitsija oli tosi jämy ja piti kaikki ajan tasalla. Bc-tuomari Leif-Herman Wilberg Norjasta käsitteli koiria mukavasti ja liikutti paljon. Laku oli käyttöluokassa sveitsiläisen kilpakumppanin kanssa, molemmille ERI, mutta Laku vei luokkavoiton parempien liikkeidensä ansiosta. Käyttöluokan voitosta irtosi myös Ruotsin SERTi, jolla me tiedettiin jo olevan nolla-arvo... Onhan se kiva, että semmoinen on nyt sekä Nasu-äipällä että Laku-pojalla :-) Ainut vaan, että sillä ei tee mitään. Kiva ruusuke anyway.

Valioluokassa Otto-poika sai myös ERIn, mutta jäi isossa luokassa ilman sijoitusta. Arjan Soolo-junnu oli kyllä jo voittanut Juniori WW-08 tittelin, joten juhlittavaa riitti silti. Onnea Arja!

Urosten loppukisoista Laku osallistui CACIB (WW-08) ja vara-CACIB kehään, mutta käteltiin niistä molemmista ulos. Urosten voitto meni Italiaan (Englannissa kasvatettu koira) ja vara-CACIBin sai Hollannissa kasvatettu, saksalaisomistuksessa oleva koira.

Retkun avoimessa luokassa oli peräti 12 narttua, joista Eepun vuoro oli toiseksi viimeisenä, joten tässä välissä ehdittiin puunata ja puleerata omat puudelit. Retku esiityi taas hyvin, vaikka korvat katoaa kehässä kyllä kirjaimellisesti. Eli neiti keskittyy asiaan niin kovasti, että pitää korvat tiukasti niskaa pitkin. Ei siis ylimääräisiä hymyjä katsomoon eikä muuta showjuttua. Saatiin ERI ja 8 muun kanssa juosiin sitten vielä kilpailuluokassa. Ei sijoitusta meille, kiitos ja näkemiin.

Välissä valioluokka ja sitten Nasu kehään veteraaneissa. Muori oli ihan täpinöissään, kun akan namipussissa oli tylsän kuivamuonan sijaan Lakun makkaraa. Piti yrittää tarjota kaikki temput herkkujen toivossa, joten hetken oli seisominen hukassa. Löyty se kuitenkin ja esiintyminen meni oikein mukavasti. Nasulle ERI ja kolmen koiran luokassa sijoitus 2. Luokkavoittaja Noddy voitti myös narttujen SERTin, mutta me Nasun kanssa ei osallistuttu sitten edes vara-SERTi kisaan, kun meillä se Ruotsin SERTi on jo Piteåsta.

Retku:
Utm. typ. Lagom stor. Goda prop. Mkt fint huvud. Utm. hals ock overlinje. Välvinklad. Välkroppad. Kraftig benstommen och goda tassar. Rör sig mkt rastypiskt och effektivt. Pälsen önskas lite rakare.

Nasta:
Utm. typ. Stor, kraftfull. Utm. prop. Mkt bra huvud och uttryck. Välvinklad och välkroppad. Goda ben och tassar. Pälsen önskas ngt rakare. Rör sig rastypiskt och effektivt.

Akka esitti vielä Oton kasvattajaryhmässä ja sitten leiri kasaan, koirat ulos ja bussilla takas parkkipaikalle. Kello oli vasta 14, joten päätettiin heti, että ajetaan 450 km matka Härnösandiin asti. Autosta soitettiin leirialuelle, josta meille oli varattuna mökki la-su ja saatiin sama mökki myös pe-la väliseksi yöksi. Alkuperäinen suunnitelma oli majoittua "johonkin" matkan varrelle. Mahtavia viljelyksiä, isoja taloja ja upeita maisemia ihailleen ajeltiin sitten kohti pohjoista. Kyllä Ruotsi on kaunis maa! Illalla oltiin "korkealla rannikolla" ja leirialue osoittautui todella siistiksi ja rauhalliseksi. Mökissä oli keittolevy, jääkaappi ja kaksi petiä. Hyvin pärjättiin, kun huoltorakennus oli 10 m päässä.

WW-08 kaikki bc-tulokset löytyy TÄÄLTÄ.