Äimäraution varsanäyttelyyn oli ilmotettu peräti 42 varsaa, joten Antin vuoro (3v. suomenhevosvarsat) oli vasta viimeisenä iltapäivällä. Töistä liukumille kahdelta, Antin irtojuoksutus maneesissa ja päälle sitten pesu ja puunaus (jouhet olin pessyt valmiiksi jo tiistaina). Sitten talutus näyttelypaikalle ravivarikolle.

Ensin mittaukset, jonka tulokset säkä 157cm ja lautaskorkeus 157cm. Nämä tulee varmaan olemaan pojan lopulliset mitat, ei varmasti kasva enää. Tovi verryttelyä ja oman vuoron odottelua ja sitten lautakunnan eteen. Seisoi ihan ok ja malttoi mukavasti, vaikkakin akka sai taas hampaista kaviotarkistuksen yhteydessä. Käsivarressa on komea mustelma... Käyntiliikkeet meni töpöttelyksi, kun pää pöllönä pyörien piti ympärille kuikuilla ja kauheasti oli virtaa ja asiaa muille. Eli käyntipisteet = käytöspisteet ;-) Ravipätkät meni hyvin, eikä väistellyt rapakoita onneksi.

Tässä tulokset:

sh ori Brilliantti
Tyyppi 9 erittäin hyvä
Runko 8 Pyöreä syvä runko. Leveä, pitkä kaula. Hyvät reisilihakset. Laskeva lautanen.
Jalat 8 Kuivat jalat. Etujalat hyväasentoiset. Käyrähköt kintereet. Pitkät, vennot vuohiset.
Kaviot 8 Holvikkaat kaviot. Etukavioissa pienet säteet.
Käynti 6 Ahtaat. Lyhet.
Ravi 8 Etujalat väljenee. Takajalat väljenee myös. Korkea etujalkojen askel.
II+ palkinto, näyttelyn paras 3v.

Lautakunta: Pj. Eero Perttunen, Reijo Kaattari, Pentti Kesti, Hannu Vähäkangas, harj, Niina Karen, siht. Markku Nisula.

Parhaan varsan valinnassa päivän voittajaksi nousi ravisukuinen 2v. ori Tuokkolan Tahvo II+ palkinnolla. Akka palkittii lopuksi vielä näyttelyn parhaana esittäjänä. Ja Antti sai Prixiä säkin palkinnoksi ruusukkeen ja pokaalin lisäksi. Poika pitää jo Sanninkin ruuissa :-)

Sukupostiin oli tullut tuore kuva pojasta.

Nyt on kevään koitokset Antin osalta ohi. Syksyllä on sitten edessä SuoRan näyttely Kiimingissä sekä laatuarvostelufinaali Ypäjällä Suomenratsujen kuninkaallisten yhteydessä. Kesän poika lepää orilaitumella.