Jos joku on ihmetellyt blogin hiljaiseloa, niin Vuodatuksesta se johtuu. Me ollaan tehty paljonkin. Treenattu, ulkoiltu, uitu ja kisattukin, mutta kun tää Vuodatus on ollut uudistuksien takia sekaisin kuin seinäkello, niin inspiraatio päivittää on ollut olematon. Yksi päivä koirien tiedot ja keikkakalenteri oli kadoksissa. Tein ne uusiksi ja pari päivää meni, niin ne näkyi tuplana (vanhat olivat palanneet jostain arkistojen kätköistä). Kuvien lisääminen ei ole onnistunut ja kaikki vanhat videoupotukset postauksista ovat kadonneet... Tämä blogi on tärkä arkisto omaan käyttöönkin. Varsinkin pentuemuistiinpanot ovat supertärkeitä ja minulla ei ole kaikkea tänne kirjattua missään muualla tallessa. Pitää varmaan jossain vaiheessa ottaa varmuuskopio tästä kaikesta ja alkaa harkita toista paikkaa blogille.

Vuoden ensimmäiset agikisat käytiin oman seuran hallissa. Lauantai meni talkoillessa ja 3-luokan kisoja seuratessa. Tuli kyllä maksi-3:n kiekuroita katsellessa mieleen, että me ei vielä pitkään aikaan haluta kolmosiin... Sunnuntain ratoja tuomaroi Martti Salonen, jonka radoista tykättiin kovasti jo viime kesäkuussa Kajaanissa. Nyt kakkosissa Mahtille kaksi agirataa ja Hirmulle yksi hypäri.

Mahti palasi kisakentille reilun 3 kk tauon jälkeen ja eka rata menikin vähän yhteistä rytmiä hakiessa. Ne vaikeat paikat me selvitettiin kyllä, mutta muita virheitä tuli kyllä. Keppejä ei malttanut tehdä loppuun (vaikka itse omasta mielestä maltoin kyllä odottaa hyvin), joten siitä vitonen. Sitten takakulman putkessa Mahti viipyi odotettua kauemmin, joten oli itse aivan liian edellä ja liike pysähtyi. En osannut lennossa vaihtaa ohjaussuunnitelmaa, joten kauheaa sössimistä hypyillä, joista jälkimmäinen kaatui kokonaan koiran osuessa kyljellä siivekkeeseen. Sitten viel loppusuoralla kaahasi keinun jälkeen renkaasta ohi ja korjaaminen kesti kauan. 15 vp. + aikaa miljoonasti. Hyviä pätkiä tuli kuitenkin.

Ratavideo http://youtu.be/oSvLTpjPCJk

Toinen rata meni sitten paremmin. Alku oli vähän haparoiva, mutta kun vauhtiin päästiin, niin menimme hyvässä rytmissä yhdessä ja etenkin eka radalla sössitty keinu + rengas meni nyt hyvin. Mahti teki keinun kuten treeneissäkin, tuli hyvin loppuun asti ja oli kuulolla kontaktin jälkeen. Jostain syystä kepit on nyt tulikuumat, hirveä kiire jatkaa rataa. Tällä radalla ainut virhe 11 kepin pujottelu. Muuten hyvää menoa.

Ratavideo http://youtu.be/b1ORpyK2x4c

Sitten oli Hirmun vuoro. Vaikka akalla meni rataa kentän reunalla katsellessa hetki muistaa, että koira vaihtuu tälle radalle :) Ja kun luokkanousijoita oli useampi, niin meidän lähtönumero 4 oli vaihtunut ekaksi, joten vähän kiiruskin tuli, kuin koira odotti autossa. Mutta ilman paineta mentiin ja Hirmu rallatteli mukavasti. Se pakollinen tilastovirhe tietenkin tehtiin, jotenkin se blondin ajatus taas karkas kesken keppien ja piti jäädä miettimään, että miten se pujottelu menikään. Vitosella maaliin ja tällä suorituksella saimme sijan 3. ja ilmaisen startin lahjakortin. Pääsee Himmu seuraaviinkin kisoihin :)

Ratavideo http://youtu.be/cJr36pYTq7I