Lomalaisten terveiset Ylläkseltä. Retkulla juoksupäivä 14. ja nyt illalla ensimmäinen onnistunut astuminen ja nalkki noin 10 min. Empä olisi viimepäivien parisuhdedraamaa seuranneena uskonut, että kaikki meni näin helposti.

Pariskunta on saanut olla vapaasti yhdessä ja meininki on ollut se, että Retku tyrkyttää itseään ja ahistelee Mahtia niin, että poika on välissä piilossa sängyn, välillä pöydän alla. Ja silloin kun (pari kertaa päivässä) Mahti on kiinnostustaan Retkulle osoittanut, niin Retku on sille murissut. Kävi jo mielessä, että niinkö se alfanaaras pitää nuoren miehen niin tossun alla, että ei tästä mitään tule. Tänään käytiin koirien kanssa 12 km hiihtolenkki ja mökissä oli väsynyt meininki iltasella. Ruuan jälkeen alkoi taas flirttitanssi ja nyt esimmäisiä kertoja Mahti sovitteli tassujaan Retkun selkään ja Retku ei murissut. Katottiin porukalla telkkaria olohuoneessa ja koirat meni makkariin. Muutaman minuutin kuluttua Retku vinkas ja kun menin tarkistamaan tilanneetta, niin olivat jo nalkissa. Siinä ei montaa harjoittelukertaa tarvittu. Kun päivät on kohdillaan, niin homma hoituu näköjään ensikertalaisellakin helposti. Tästä laskettuna pentujen laskettu aika on 19.6.2012.

Mökissä on nyt rauha maassa ja jatkossa koirat on portin takana erossa toisistaan yöaikaan. Päivällä saavat olla yhdessä, kun meillä on jatkuvasti joku paikalla tilannetta seuraamassa. Toivottavasti saadaan muutama astutus tässä vielä lisää seuraavina päivinä.