KASsin agikisat jatkuivat tänään päivällä. Pakkanen oli yöllä onneksi lauhtunut ja mittarilukemat oli -8 astetta. Kova tuisku ja tuuli, mutta ihan inhimilliset olosuhteet kuitenkin. Tulin paikalle metsälenkiltä, kun pikkukoirat jo kävelivät rataansa. Ääneen en tuumannut, mutta mielessäni mietin, että nyt on joko vaihtunut tuomari tai sitten Tumppa on noussut väärällä jalalla sängystä. Niin oli kiharainen ja "tekovaikea" rata laitettu. Ja rataesittelyssä syy sitten selvisi - harjoitusarvostelija...

Kolmosten radalle oli survottu kaikki mahdolliset kommervenkit. Oli takaakierrot ja välistävedot, 3-sarja ja rimat tapissa 65 cm. Kokoajan sai olla johonkin päin kääntämässä ja max. 2 peräkkäistä estettä oli linjassa. Radalta tulikin sitten vain yksi nolla ja me selvittiin maaliin vitosella. Ja peilistä löytyy syyllinen. Tulipahan tehtyä se meidän kisahistorian ensimmäinen kontaktivirhe ja muuten vaikea rata puhtaasti. Jäin A:lla rinnalle ja rintamasuunta eteenpäin, Retku katsoi akkaa ja kun mitään käskyä ja/tai vartalo-ohjausta ei tullut (yleensä ohitan koiran reilummin ja käännyn hetkellisesti kohti/vasten) jatkoi koira suoraan pituudelle loikaten kontaktin.

Toinen rata olikin sitten tuttua ja turvallista Pajaria. Ihana rata kerrassaan, vauhdikas ja virtaava. Mutta kyllä ne ansapaikat tästäkin radasta löytyi. Meillä kopsahti kakkoshypyn rima alas. Valssasin eteen, jatko kolmoselle oli 180 asteen käännös. Jotenkin siihen vaan tuli huono hyppy. Muuten tosi hyvä ja sujuva rata. U-putkien päät löytyi hienosti, vaikka väärät oli kahteen kertaan pahasti tyrkyllä. Kaikki kontaktit radalla ja nyt ei mitään ongelmia, kun ohjasin normaaliin tapaan (A:lle valssi eteen). Itse olen tyytyväinen, että ohjaus pysyi kasassa ja tsemppi loppuun asti, vaikka huomasin kyllä riman tiputuksen alussa.

Pitää olla varsin tyytyväinen kisakauden avaukseen. Neljältä radalta 3 x 5 vp. ja yksi hylky (joka sekin oli 18 esteelle asti puhdas). Olemme kisanneet viimeeksi syyskuussa ja tauon jälkeen ollaan estetreeneissä keretty käymään tasan 4 kertaa. Tästä on hyvä jatkaa. Seuraavat kisat kuukauden kuluttua pääsiäisenä Rovaniemellä.

PS. Akan askelmittarin päivän saldo 14000 askelta. Tulihan taas rampattua :-) Lenkit, verkat, rataantutustumiset, radat, jähyttelyt x 2.