Tilanne on nyt rauhoittunut ja pentulassa on taas seesteistä ja onnellista. Pennut kasvavat ihan silmissä ja Retku hoitaa ne todella tunnollisesti. Putsaa, syöttää ja antaa lämmön. Nyt se pysyttelee taas pitkiä pätkiä pentulaatikossa, eikä läähättele yhtään ylimääräistä. Makkarin ovi on auki nykyään, mutta Källi ja Nasta pysyttelevät kohteliaasti muualla asunnossa, niillä on henkinen kielto mennä makkariin pentuja katsomaan.

Luonne-erojakin pennuissa on jo nähtävillä. Jos pentulassa metelöidään, niin mölyapinana on yleensä joko Krisse tai Rellu. Myös Muusa on osoittanut osaavansa laulaa lahjakkaasti... Yleensä itkun syy on kadonnut tissi tai hitaasti tissistä virtaava maito. Sitähän sopii tissikin suussa valittaa, jos palvelu ei pelaa tarpeeksi nopeasti. Baari auki, pliis! Ja kun kahdeksan pentua päättää mennä baariin yhtä aikaa, niin kyynärpäätaktiikkaa siihen tarvitaan. Rellulle ei kelpaa etutissit, kun taas Sinttu pysyy pienimmässäkin etutississä tosi napakasti. Ja tissin etsimisen sijaan Krisse yleensä huutaa "ruokaa", joten varsinkin yöllä akka nostaa sen tissille ja päivällä näkyy Retku tökkivän sitä oikeaan suuntaan. Ruokien välillä nukutaan jo pitkiä toveja mahat pullollaan. Kun ensimmäisten päivien aikana syöttöjen väli oli noin 30-45 min, on se nyt noin 60-90 min. Että yölläkin saatetaan nukkua jopa 1½ tuntia putkeen...

Pennut osaavat jo hakotella ja venytellä. Navat ovat kuivuneet ja puonneet pois. Nenään ja huuliin tulee jo pigmenttiä. Hännät on tarkistettu, eikä kellään ole häntämutkaa tai muita vikoja. Liikkuminen sujuu jo metrin kerrallaan ihan kevyesti (pentuloota on 90 x 120 cm) eli kun Retku tulee laatikkoon, niin porukka suuntaa samantien maitobaariin. Ihmeellinen tuo pennun vaisto! Ihan vaan lämmön ja liikkeen perusteella ne suuntaavat oikeaan paikkaan. Sokeita ja kuuroja ne ovat vielä, mutta silti homma pelaa.

Retkun ruokarytmi nyt:
Klo 3.00 Lihalientä 4 dl
Klo 6.00 Aamuruoka 2½-3 dl penturuokaa + piimä/kermaviili + ab
Klo 10.00 Lihalientä 4 dl
Klo 13.00 Päiväruoka 2½-3 dl penturuokaa + öljyä
Klo 16.00 Lihalientä 4 dl
Klo 20.00 Iltaruoka 2½-3 dl penturuokaa + 50g raakaa jauhelihaa + ab
Klo 24.00 Royal Canin Convalesence support tehomuona + 4 dl lämmintä vettä (velli)

Ensi viikolla jätetään Convalesence support pois ja lisätään muonan määrää ja ruokintakerrat 4 x vrk.

Laitan iltapäivällä uusia kuvia pentusista.