Lauantaipäivä hurhahti tosi-TV:tä eli pentulaa seuratessa vieraiden kanssa. Ja kylläpä oli sankarit vieraskoireita, hullut iltavillit ja jodlaukset alko vieraiden lähdettyä ja kun päivän aikana pentulaan tuli vain kakka tai pari, niin illalla sitä kakkaa tuntui olevan joka paikassa ja vähän väliä. Mukavaa tämä kasvattajan arki :-)

Pentuset ovat saaneet tutustua maailmaan pentulan ulkopuolella yksittäin tai pienemmissä ryhmissä. Ja pakko kyllä kehua pienten toimintaa, liikkuvat reippaasti ja hiljaisesti ympäristöä tutkien. Toki pieniä tempperamenttieroja on nyt jo nähtävillä, mutta kerrassaan tolokkuja pentuja. Mustille pitää antaa erikoismaininta järkevyydestä. Se ei mennyt ihan täysillä ja hulumuten, vaan harkitun rauhallisesti ja kun se sitten löysi korkeareunaisen isojen koirien teddypedin, niin sinne se pungersi hiiohoi ja asettu söpösti pehmolelujen joukkoon nukkumaan. Lindan häntä heilui iloisesti koko tutkimusretken ajan, se on selvästi sähäkämpi liikkeissään. Ja Hugen ruokahalu toimii myös pentulan ulkopuolella. Jotenkin se sujuvasti löysi tiensä Retkun maitokauppaan, söi ja nukahti sitten siihen. Mikäköhän jättikoira siitä vielä kasvaa? Kiukku sai pentulan ulkopuolella äippäkoiran leikkimään. Välillä pennun pää oli hurjan näköisesti äipän suussa ja hirveän murinan kanssa, mutta hellästi Retku lastaan kuitenkin leikitti.

Ja illan päälle Kiukku sitten päätti, että elämä ON pentulan ulkopuolella. Se oli päättänyt jättää lastentarhan ja HALUSI ulos. Ihan hirveän huudon kanssa se kiipeli varmaan vartin verran pentulassa. Meteli oli kuin sumusireenistä. Isotkin koirat poistu makkarin puolelle rauhaan. Ja akka puri hammasta. Tarkoitus on jo tässä vaiheessa opettaa, että pentulasta ei pääse ulos huutamalla ja riekkumalla aidoissa. Tämän pelin akka voitti onneksi 1-0, mutta ompahan omaa tahtoa tuossa pienessä tytössä.

Pennut ovat nyt syöneet kolmesti päivässä, Eukanubaa menee noin 2½ dl kertasyötöllä ja seassa on maistelut jauhelihaa, raejuustoa ja kermaviiliä. Siirrytään ensi viikolla 4 ruokintakertaan. Retku syö 3 dl Purinan penturuokaa neljästi päivässä ja silti sitä saa pidellä tiukasti pentujen syödessä, haluais äippäkoira lisäruokaa pentujen kupista... Pienimmät Linda ja Musti ovat syöneet yhdessä lautaselta ja muilla kuudella on jaettuna pentutarjotin.

Huomenna taas punnitaan ja kuvataan 4 vko yksilökuvat. Ja mennään ensimmäistä kertaa ulos pentujen kanssa.