Minä olen tähän mennessä opettanut kaikki koirani pujottelemaan kujalla. Ensin menty vinokeppikujaa, sitten vinoja keppejä yhdessä listassa ja vasta sitten suoria. OKK:lla on kuitenkin nyt vuoden verran ollut muoviohjurit kepeille ja Hirmulla ainakin niiden opettelu oli vaikeaa, kun oli menty kujaa vain ensin. Hirmu pyrki hyppimään ohjureita, eikä kestänyt hihnassa oloa, kun oli tottunut menemään itsenäisesti jo kujaa ja vinokeppejä.

Mahtin kanssa olen tehnyt vinoja vain muutaman kerran ja nyt päätin kokeilla sille suorana ohjureilla keppejä. Koira hihnaan, nami käteen ja sitten mentiin. Kolme toistoa 12 kepillä ja selvästi lamppu syttyi. Otin hihnan pois ja toin Mahtin pannasta ekaan väliin. Jee! Se meni neljännen kerran jo vapaana ja oikein. Ei yrittänyt yli eikä ali ohjureista ja haki hyvin rytmiä. Eikä tarvinnut kädellä auttaa. Lelu palkkana maassa keppien takana ja hyvin meni. Tein kymmenkunta toistoa molemmin puolin ohjaten ja kaikki virheittä. Jatkamme täten suoria keppejä, Mahti ei mene enää kujalle.

Hirmu ja Retku sai tehdä pikkujuttuja, hallin pohja oli jäässä, joten ei hypelty. Kontaktit ja kepit riitti tämän päivän treeniksi.