Ultra tänään (29 vrk ekasta astutuksesta) vahvisti akan epäilyt, Retku on tukevasti tiine. Luottoeläinlääkärimme Outi teki määräarvioksi 7 pentua (virhemarginaali -/+ 1) eli oikein mukavan kokoinen pentue on odotettavissa. Käymme tarkistamassa masun tilan vielä toisen kerran viikolla 24. Laskettu aika kun sattuu juuri juhannuspyhille, onneksi meillä on kuitenkin 24/7 eläinlääkäripäivystys kaupungissa, jos tulee jotain mutkia matkaan.

Nyt Retku vaihdetaan vähitelleen pentumuonaan (Purina Pro Plan lamb&rice puppy). Puntarinlukema oli tänään 20,0 kg eli ruokinta on nyt onnistunut paremmin, kuin 2½ vuotta sitten, jolloin Retku pääsi laihtumaan alkutiineyden aikana vähän turhaan. Rouvan normipaino on 19 kg, joten tässä on oikein sopivasti "ylipainoa".

Laumaelo on asettunut uomiinsa. Hirmu palasi kotiin maantaina ja päivän verran Mahti kulki sen perässä hullun kiilto silmissä, mutta sai hammasta sen verran monta kertaa, että uskoi sitten, että juoksu on ohitse. Sen jälkeen paita ja peppu on löytäneet taas yhteisen leikin sävelen, vauhtia riittää ulkona ja sisällä otetaan hammaspainia möreästi muristen. Just tässä laskin, että seuraava juoksu meillä on tammikuussa 2013. Eläköön pitkät juoksuvälit! Ja Retku saa luopua talvella kohdustaan, sen juoksut on tämän pentueen myötä juoksenneltu.