Retku on vedossa! Tänään jo kolmas nollavoitto agilityn 3-luokasta. Viikon sisään kaksi voittoa on kyllä enemmän kuin olen koskaan uskaltanut toivoa. Hyvin menee, mutta menköön :-)

Kisat Peltokosken maneesissa Kuivasjärvellä ja ekaa kertaa kisattiin kolme starttia päivässä. Hyvin riitti turnauskestävyyttä molemmissa, vaikka akka vähän huolestuikin omasta voinnista viikon sairastelun jälkeen. Tuomarin oli Jarmo Jämsä, mutta molemmilla agiradoilla oli harjoitusarvostelija.

Aamun eka rata oli Eeva-Liisa Pohjasen tuomaroima. Ei sikavaikea, mutta haastetta piisas. Kaksoisarja, okseri, kaikki kontaktit ja A mentiin kahdesti. Mentiin Retkun kanssa ekana, joten koiruus joutui odottamaan loimi päällä kentän reunalla rataantutustumisen ajan. Takki pois ja radalle. Hyvin oli keskittynyt ja kuulolla. Monen monituista valssia ja kontaktit tarkasti alas asti. Pujotteluun hienosti A:lta sylikäännöksellä. Rento ja rauhallinen rata, ei paljoa haukkumista. Nollalla maaliin. Ja kun montaa nollaa ei tullut, niin Retkun nimi keikkui taas tuloslistalla ykkösenä. Kolmas nollavoitto eli "tarpeeton" Avaa varten, mutta maistui kyllä yhtä makealta :-) Voitettiin mm. MM-1 :-)

Toinen agirata oli Tienhaaran Jarin pyöritys. Alku vaikeaa ja koukeroista, sitten hana auki kaksi suoraan putkea peräkkäin puomille... Meiltä tuli 3. muurin palikka alas, kun valssasin sekä eteen että taakse. Kolmoissarjalla luvattoman pitkät kaarteet, sitten ekan putken jälkeen akka vähän tuumas oikasta sisempää, koira jo lukitsi toisen putken, mutta päättikin sittenkin lähtä lähemmäksi akan reitille ja hyppäsi putken sijaan hypyn sieltä välistä "sisälle". Vitska alla ja hylkyhän sieltä tuli. Pelistä löytyy syyllinen. Jatkettiin kuitenkin rata loppuun kisanomaisesti ja tehtiin hyvät kontaktit kaikille esteille.

Päivän viimeisenä oli Jämsän hypäri. Kolme ekaa hyppyä kuten Jarin radalla, sitten suht helppoa kuviota, mutta vääriä putken päitä kyllä tarjolla. Ja siihenhän me sorruttiin. Pujottelun jälkeen piti työntään kauempaan U-putken päähän ja Retku livahti käden alta siihen suoraan edessä olevaan. Muuten puhdas rata, kivasti ehti akka raketin mukaan hyppysuorilla. Tää hylky meni kyllä Eepun piikkiin.

SM-nollia kasassa nyt 5/7. Se tuplanolla puuttuu vielä. Hienossa kunnossa Retku on pentuloman jäljiltä. Viikon päästä ma:na Retku ja Nasta menee fysioterapeutti Piiran käsittelyyn. Mukava kuulla, missä kunnossa kengurun fysiikka on. Seuraavat kisat on sitten omassa hallissa kahden viikon päästä.