Vuoden vaihtumista vietettiin meillä kotosalla rauhallisissa merkeissä, vaikka ulkona oli miltei sotatila. Kyllä olisi vaikeaa asua tällä alueella, jos olisi paukkuarka koira taloudessa. Ihan hirveä räiske heti kuudesta eteenpäin ja isoja jytypommeja paukuteltiin pihapiirissäkin. Koirat ovat onneksi pomminvarmoja, ei aiheuta moinen meteli mitään reagtioita.

Yöllä saatiin Ouluun pari senttiä lunta ja päivällä oli mukava pakkanen, joten käytiin isojen kanssa pitkä lenkki metsässä. Retku on melkoisen väsynyt lasten hoidosta, mutta kulkee kyllä reippaasti ja halukkaasti lenkillä, vaikka ei revittelemään innostukkaan. Loimi on päällä, jotta maitokauppa pysyy lämpimänä. Ja muutenkaan ei lähtä ulos heti syötön päälle, kun nisät on vielä maidosta ja imemisestä märkänä.

Ensimmäinen satsi pennuista (Rellu, Sinttu, Nopsa ja Krisse) kävivät ulkona tänään päivällä ensimmäistä kertaa. Pakkasta -4 astetta ja ulkona oltiin noin 10 min. Eihän ne vielä tuolla pihalla seikkaile muuta kuin Retkun perässä, mutta parissa päivässä kyllä tottuvat ulkoiluun.

1175675.jpg
27 vrk iässä ruokailemassa